Mikorra időzítsük a fotózást az esküvőnkön?

Mikorra időzítsük a fotózást az esküvőnkön?

    Ki ne szeretne szép képeket a nagy napról? Pláne, ha pénzt adunk ezért a szolgáltatásrért! Viszont vannak körülmények amelyek nehezítik a jó fotó elkészítését, mind a fotós, mind az ifjú pár szemszögéből!
Az időpont választásra gondolok. Sajnos a legtöbbször nem gondol bele az leendő feleség és férj a tervezgetéskor olyanba, hogy mikor lesznek jók a fények a fotózáshoz, de miért is tenné, hiszen feltehetően nem ért annyira a fotózáshoz, mint egy szakember. Ezért írom le most ezeket a sorokat.
Egyre többszür tapasztalom, hogy az esküvő a kora délutáni órákban van és előtte tud időt szakítani a pár a fotózásra. Tehát kb du. 13-14 órakor. Ez szinte a legroszabb választás, hoszen ilyenkor van a legmagasabban a nap. Különösen nyáron! Ilyenkor, erős napsütésben nagyon nehéz fotózni. Nagy árnyékok lesznek a szemek alatt, orr alatt, áll alatt. Ha szembefordítom a párt a nappal, hogy ezek kicsit tompuljanak, akkor meg mindenki hunyorog. 
Éppen ezért, ha tehetitek, kedves házasulandók, a fotózást inkább du 17-18 utánra ütemezzétek a fényképezést. Ha nem fér bele a programba, tegyétek akár más napra. Pénteken és vasárnap is lehet fotózni és nincs a rohanási kényszer sem!!!